به گزارش شهر بورس، سید حسین آقا سید مرتضی عضو رئیس هیئت موسس دانشگاه علمی کاربردی طی یادداشتی به بررسی آسیبهای مقابله با اینترنت و شرکت در یک بازی از پیش باخته پرداخت که عیناً در زیر میخوانید:
اقتصاد جهان آینده نه، بلکه اقتصاد در همین امروز نیز وابسته به فضای مجازی و اینترنت است و به هیچ عنوان نمیشود تأثیرگذاری بالای اینترنت و فضای مجازی را در اقتصاد نادیده گرفت گرچه شاید هنوز متر و معیار مشخصی برای اندازهگیری این تأثیرگذاری وجود نداشته باشد.
به هر حال از زمان توسعه شبکههای اجتماعی و فضای مجازی، بسیاری از کشورها تلاش کردند از این امکان جدید، بهترین فرصتها را برای اشتغالزایی ایجاد کنند تا هم بار اشتغالزایی روی شانه دولتها کاهش یابد و هم با ایجاد فضای رقابتی، کیفیت محصولات و خدمات افزایش یابد. از طرف دیگر، به دلیل ماهیت این نوع اشتغال، دولت با توسعه اینترنت و فضای مجازی توانست بخشهای پنهان اقتصاد را فعال و به چرخه اقتصادی کشور وارد کند.
از طرف دیگر، این امکان جدی اساس تبلیغات را نیز تغییر یا بهتر بگوییم اصلاح کرد تا جایی که بسیاری از شیوههای نوین و ایدههای نوآورانه اجرا شد و موفقیت بالایی نیز داشتند.
در کنار این موارد، امروزه حتی بزرگترین برندها و شرکتهای بینالمللی نیز در فضای مجازی فعال هستند؛ حتی شرکتهایی که بیلان مالیشان به اندازه سرانه بودجه یک کشور است؛ همه به خوبی میدانند هرگونه غفلت از این فضا، باختن قافیه به رقیب است.
به هر حال تجربه نشان داده که در برابر فناوری نباید ایستاد بلکه باید با انطباق و انعطاف تلاش کرد از امکانات آن بهره برد و آسیبهای آن را با آگاهیبخشی کاهش داد. غیر از این مورد، هرگونه برخورد قهری با فناوری در وهله اول محروم کردن کشور است و در گام بعد، شرکت در یک بازی از پیش باخته است چراکه فناوری همواره در ذات خود راههای برونرفت را ذخیره دارد.
اینکه در این مدت تا چه اندازه محدود کردن اینترنت در اقتصاد و اشتغال کشور نقش داشته، هیچکس نمیداند اما واقعیت اینست که این قبیل سیاستها نهتنها اشتغال را مختل میکند و همین موضوع سبب ایجاد موجی از عدمرضایتمندی اجتماعی میشود بلکه بسیاری از کسبوکارهای دیگر را و همچنین مدیریت خرید جامعه را نیز تحتتأثیر قرار خواهد داد.