یک کارشناس مسائل شهری با تاکید براینکه در بحث مدیریت شهری چارچوب مشخصی وجود ندارد، یکی از نقاط ضعف شورای شهر پنجم را تعویض پیاپی شهردار برای پایتخت دانست
سید حسین آقاسیدمرتضی در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در رابطه با عملکرد شورای شهر و مدیریت شهری گفت: در دوره پنجم شورای شهر تهران اتفاقاتی رخ داد که میتوان گفت تقریباً در هیچ دورهای نیافتاده است، در این دوره چندین بار شهردار تغییر کرد در صورتی که شهردار یک کارمند اداره نیست که به راحتی تغییر کند و جابهجا شود.
وی با تاکید براینکه در بحث مدیریت شهری چارچوب مشخصی وجود ندارد، افزود: در حال حاضر شورای شهر در شرایطی قرار دارد که هر فرد مسیر مورد نظر خود را طی میکند. به این معنی که هر زمان فردی مسئولیتی را برعهده میگیرد به شیوه خود امور را پیش میبرد و چارچوبی وجود ندارد که براساس آن چارچوب به وظایف خود عمل کند. در حقیقت عدم وجود یک روند ثابت منجر به شکلگیری مشکلات عدیدهای در مدیریت شهری شده است.
این کارشناس مسائل شهری ادامه داد: به عنوان مثال شهردار تهران در بحث بهبود زیرساختهای حمل و نقل عمومی بسیار صحبت کرد و یکی از برنامههای وی این بود که سرانه حمل و نقل عمومی را افزایش دهد اما در عمل نتوانست این اقدام را انجام دهد و تا امروز در تحقق شعارهای خود ناکام مانده است.
آقا سیدمرتضی با اشاره به عملکرد ناموفق شورای شهر در مورد مترو تصریح کرد: در رابطه با حمل و نقل عمومی و تزریق اتوبوسهای جدید شورای شهر، مجلس و نماینده دولت بارها جلسه تشکیل اما در نهایت هیچ بودجهای واریز نشد و اقدامی صورت نگرفت. همچنین در بحث ایستگاه مترو که اعلام کردند ماهی یک ایستگاه مترو را افتتاح میکنند، نه تنها نتوانستند به این وعده عمل کنند حتی شرایط فیزیکی ایستگاهها هم بهتر نشد. مجموع این موارد به علاوه موارد دیگر که نقل آنها در این مجال نمیگنجد ناشی از بهم ریختگی در شورای شهر و شهرداری است.
وی در خصوص تفاوتهای شورا دوره پنجم با شورای دوره سوم و چهارم اظهار کرد: در واقع تفاوت دوره پنجم با سوم و چهارم در این است که در دورههای مذکور کار شورای شهر از ثبات برخوردار بود، مسیر مشخص و امور بر روی ریل مشخص صورت میگرفت و در همین ادوار بود که مردم به عینه نتیجه عملکرد شورا و شهرداری را مشاهده و درک میکردند.
عضو اصلی شورایاران منطقه ۱۱ در رابطه با راه حل معضلات شورای شهر فعلی خاطرنشان کرد: اگر شورای شهر براساس مسیری که مجلس در سال ۱۳۷۸ برای آن در نظر گرفت، حرکت کند، موفق خواهد بود. با توجه به اینکه عملکرد شورای شهر نتیجه اقدامات و نگرش اعضای آن در برخورد با چالشها است، لذا در انتخاب اعضای شورای شهر برای دوره ششم باید به مواردی نظیر سوابق اجرایی و مدیریتی افراد نیز توجه شود.
انتهای پیام/۴۰۷۶/